Simon bol rodákom z Anglicka, a kedysi dokonca príslušníkom Kráľovského letectva. Do Austrálie sa presťahoval pred šiestimi rokmi po tom, čo sa pri cestovaní po najmenšom kontinente zamiloval do tamojšej prírody a do svojej budúcej snúbenice Jessie Ho. „Ľudia, zvládli ste vo svojom spoločnom živote tisíc rokov dobrodružstva,“ napísal jeden z ich priateľov na sociálnej sieti podľa informácií britského denníka Daily Mail .

„Žil život na maximum, neuveriteľný potápač a fotograf, statočný vojak, fešák,“ opísal svojho bývalého spolubojovníka jeho parťák z armády, s ktorým bol Simon v Afganistane. „Nemôžem na neho prestať myslieť, jeho rodinu, lásku jeho života Jessie a bolesť, ktorú cítia,“ dodal.

Snúbenci sa mali vziať v roku 2020, ale veselka bola odložená kvôli pandémii covidu-19 a mala sa uskutočniť čo nevidieť. Simonovi rodičia už plánovali prílet z Anglicka na svadbu, teraz podľa vyššie spomínaného denníka plánujú priletieť na pohreb a podporiť Jessie.

Podľa informácií britského denníka Daily Mirror sa mladá a sympatická žena bojí vstúpiť aj do domu, kde sa Simonom bývali. Na sociálnej sieti Facebook navyše zdieľala spomienku na to, ako ju požiadal o ruku v roku 2019. Zásnuby sa uskutočnili, ako inak, pri oceáne.

FOTOGALÉRIA: