Všetkým nám bolo posledné roky tvrdené, ako je maslo pre naše zdravie tá najhoršia vec na svete. Je tomu naozaj tak?

Alebo nás oklamali, aby sme si mysleli, že je správne konzumovať “ľahšiu” verzia tukov vo forme rastlinných nátierok či margarínov?

Už v 60. rokoch minulého storočia existovali vedecké dôkazy o tom, že maslo je pre naše zdravie neporovnateľne lepšie. Avšak falošný chemický priemysel sa dal dokopy so zapredanou vedou (junk science), aby presvedčili milióny ľudí ku kupovaniu rastlinných tukov.

Faktom je, že kŕmenie všežravcov akými sú psy či myši, u nich neviedlo k arterioskleróze. Naopak, ukazuje sa, že ľudia, ktorí majú vo svojej strave najvyšší podiel nasýtených tukov, majú zároveň najnižšie riziko ochorenia srdca.

Článok pokračuje na ďalšej strane.