Zuzana Čaputová má ako hlava štátu obrovské množstvo podporovateľov, no zároveň aj masívnu skupinu odporcov. Pravidelne tak musí čeliť útokom či tvrdej kritike zo strany občanov. Situácia sa ešte viac zhoršila po podpísaní obrannej dohody SR so Spojenými štátmi a následne došlo k ruskej vojenskej operácii na území Ukrajiny.

Prezidentka v posledných mesiacoch apeluje na Slovákov, aby nešírili nenávisť a dezinformácie, keďže iba v jednote je sila. Jej slová si však zobral k srdcu iba málokto, čo potvrdzuje aj nedávne vyhrážanie sa smrťou samotnej Zuzane Čaputovej.

Polícia začala trestné stíhanie v prípade nebezpečného vyhrážania sa prezidentke Zuzane Čaputovej. Páchateľovi môže hroziť trest odňatia slobody na desať až 25 rokov.

Sociálnymi sieťami sa totiž v týchto dňoch malo šíriť šokujúce video. ,,Obvinený prostredníctvom sociálnej siete zverejnil svoje video, na ktorom sa verejne a vulgárne vyhrážal prezidentke SR tým, že ju osobne popraví, a to v súvislosti s momentálnou zahraničnopolitickou situáciou, čím u nej vzbudil dôvodnú obavu o život,“ informujú na sociálnej sieti muži zákona.

Článok pokračuje na ďalšej strane.