Určite sa už aj vám stalo, že ste si na Facebooku našli nevinnu žiadosť o priateľstvo od úplne cudzieho muža. Mali by ste si dávať pozor a nepríjmať ich.

Súčasnosť je plná vymožeností, ktoré nám skvalitňujú a zjednodušujú život. Jednou z výhod sú aj sociálne siete, vďaka ktorým sa ľudia dokážu dorozumievať omnoho jednoduchšie a rýchlejšie ako kedykoľvek v minulosti. Všetko čo má výhody má samozrejme aj svoje nevýhody a inak tomu nie je ani v tomto prípade.

Sociálne siete, ako je Facebook, Instagram, či iné má v dnešnej dobe skoro každý človek. Najpoužívanejšou sociálnou sieťou je Facebook, kde ľudia nie len komunikujú cez chat, ale tiež zdieľajú rôzne príspevky či fotky. Veľkým rizikom je najmä to, že na Facebooku si vás môže ktokoľvek pridať do priateľov a následne sledovať zdieľaný obsah na vašom profile.

Určite sa už aj vám stalo, že ste si na Facebooku našli žiadosť o priateľstvo od úplne cudzieho muža. Žiadosť ste ale aj napriek tomu potvrdili, pretože sa vám zdal muž na fotke veľmi sympatický a boli ste zvedaví o koho vlastne ide a čo od vás chce.

S týmto človekom ste si nikdy nemuseli písať, avšak on si vás pomaličky začal sondovať.

V najväčšom riziku sú ľudia, ktorí na Facebook zverejňujú naozaj veľa informácií a často krát ide o veľmi osobné informácie.

Pokračujte v čítaní na ďalšej strane…