Neskôr policajti potvrdili, že páchateľ útočil mačetou, obeťou je učiteľ školy, ktorý na mieste zomrel. „Vychádzali sme k prípadu napadnutia, ktoré bolo spôsobené mačetou. Zranenia boli vážne, pacienta sa záchranári pokúšali oživovať, po dlhých minútach však zomrel,“ uviedla hovorkyňa pražských záchranárov Jana Poštová.

Útočil študent?
Neskôr potvrdili, že sa útočníka podarilo zadržať. „Podozretá osoba bola pred chvíľkou zadržaná, bližšie informácie k tejto osobe poskytnúť nemôžem,“ povedal Rybanský vo štvrť na dve popoludnia. Podľa informácií bol chytený pri pražskej Zbraslavi asi 60 minút po útoku. „V čase incidentu bolo v škole zhruba 150 študentov, policajti vytvorili bezpečný priestor za školou, kde sa o nich starali. Po incidente títo žiaci odišli buď domov, alebo si šli pre veci do školy a potom domov,“ dodal Rybanský.

Riaditeľ školy Karel Dvořák pre ČTK povedal, že útočníkom mal byť údajne študent školy. „Bol to náš vyučujúci, dlhoročný pedagogický pracovník. A údajne to bol náš študent (ktorý na učiteľa zaútočil),“ uviedol Dvořák. „Viac neviem,“ dodal.

Kriminalisti na mieste vypočuli množstvo svedkov, ktorí tragédiu videli na vlastné oči. „Motív a okolnosti celého incidentu zisťujú kolegovia z kriminálnej služby,“ dodal Rybanský.

K útoku sa vyjadril minister vnútra Vít Rakúšan (STAN). „Útok v škole je čiernou morou každého učiteľa, rodiča, žiaka. Bohužiaľ sa jeden taký dnes odohral v Prahe. Úprimnú sústrasť pozostalým. Polícia robí maximum pre dolapenie vraha,“ napísal na twitteri minister vnútra Vít Rakúšan. Podľa pražského radného pre školstvo Víta Šimrala (Piráti) je škola vyprataná. „So zamestnancami i žiakmi pracujú psychológovia. Je to obrovská tragédia, vyjadrujem úprimnú sústrasť celej rodine,“ dodal.