Prešlo už neuveriteľných 40 rokov od natočenia prvej série úspešného televízneho filmu Anna zo Zeleného domu, v ktorom si hlavnú hrdinku Annu Shirleyovú, zahrala sympatická kanadská herečka Megan Follows. Tá oslávila v tomto roku 55 rokov.

Megan sa narodila 14. marca v Toronte (Kanada). Celé jej meno znie Megan Elizabeth Laura Diana Follows. Pochádza zo štyroch detí a je v podstate z hereckej rodiny – jej otec Ted Follows, mamička Dawn Greenhalghová aj sestra Samantha sú hercami, jej druhá sestra je producentka a spisovateľka a brat Laurence je tiež producent.

Megan pracovala v Kanade už ako malá v množstve reklám, po prvýkrát sa na obrazovke objavila vo svojich deviatich rokoch. Zahrala si aj v niekoľkých divadelných predstaveniach, napr. v hre Romeo a Julie alebo Amadeus. Za stvárnenie role ANNY ZO ZELENÉHO DOMU získala dve ocenenia Gemini.

Predstaviteľka Anny má dve deti s Christopherom Porterom, ktorým dali mená Lyla-Anne (nar.1991) a Russell (nar 1995). Ich manželstvo ale vydržalo len 4 roky, a to v rokoch 1991-1995, keď sa rozviedli.

Článok pokračuje na ďalšej strane.