Predstaviteľ Old Shatterhanda a Tarzana Lex Barker dostal do života neuveriteľné devízy. Športovú postavu, krásnu tvár a hlavne herecký talent. Všetky svoje prednosti ale vedel dokonale zúročiť.

Narodil sa v zámožnej rodine plnej guvernérov, obchodníkov a magnátov, ktorí pre Lexov komediálny talent nemali veľa pochopenia. Otec ho neskôr dokonca vydedil a svoje rozhodnutie nevzal nikdy späť, ani keď sa syn stal slávnym hercom.

Lex sa túžil stať hercom odmalička, svet politiky ho vôbec nelákal. Na nátlak rodičov vyštudoval univerzitu a roku 1941 získal titul stavebného inžiniera. Na truc svojmu otcovi ale ani nie rok po ukončení školy nastúpil do armády a chcel bojovať v Anglicku, Alžírsku a Taliansku.

Keď sa vrátil z armády, tak sa ho rodina definitívne zriekla a Lex začal hrať na plný plyn. Rodinu nepotreboval, peniaze si dokázal zarobiť sám. Stal sa totiž hviezdou prvej veľkosti. V tridsiatich zažiaril vo filme Tarzan, hovorí sa, že rolu získal preto, že vedel poriadne zarevať.

Aj napriek tomu, že bol slávny, tak nebolo všetko zaliate slnkom. Veľmi ho trápilo ho vojnové zranenie hlavy a on svoje bolesti riešil práškami a alkoholom. Bolo mu odporúčané skúsiť šťastie v Európe, odišiel teda do Nemecka. Najprv sa objavil v niekoľkých detektívkach, ale hviezdou sa stal až vďaka westernom.

Legendárny Old Shatterhand alebo „drviaca päsť“ ako ho prezývali v sérii Vinnetou bol nezabudnuteľný. S kolegom Pierrom Bricom ich spájalo veľké priateľstvo aj v súkromí. Hovorilo sa, že na pľaci Lex nikdy nepil, ale večer si všetko vynahradzoval plnými dúškami. Niet teda divu, že mu 11. mája roku 1974, pár dní po jeho 54. narodeninách, vypovedalo srdce a on zomrel uprostred rušnej ulice v New Yorku.

Takto vyzeral Lex desať dní pred smrťou. Idol miliónov žien po celom svete zomrel v 54 rokoch na infarkt.