Steve McQueen (vlastným menom Terence Steven), ktorý sa narodil 24. marca 1930, bol jedným z najpopulárnejších amerických filmových hercov. Pôsobil aj ako producent a v neposlednom rade je známy ako automobilový pretekár. Jeho život sa skončil predčasne, zomrel na zástavu srdca.

Ani jeho matka Julia nebola prototypom vzorného rodiča. Bola to alkoholička a občasná prostitútka, ktorá sa oňho veľmi nestarala, takže ho nechala u jeho starých rodičov už ako trojročného. Neskôr sa s ním presťahovali k jeho strýkovi Claudovi na farmu.

Steve od neho na štvrté narodeniny dostal svoju prvú trojkolku, a tam niekde sa vraj začala jeho láska ku kolesám. Keď mal osem, matka si ho zobrala naspäť a žil s ňou a jej novým manželom v Indianapolise. Mohlo to vyzerať ako idylka, no nebolo to tak.

Steve bol dyslektik, dokonca čiastočne hluchý, keďže prekonal ušnú infekciu. U matky a otčima sa mu nedarilo a začala ho vychovávať ulica. Zaplietal sa do pouličných potýčok, drobných krádeží a pripojil sa k miestnemu gangu. Na jeho matku to bolo priveľa, a tak vyskúšala osvedčený recept a poslala ho k strýkovi na farmu.

Potom sa však o nejaký čas znovu vydala, čiže dvanásťročný Steve putoval z farmy opäť k mame. S ďalším novým otcom sa dostal do konfliktu takmer okamžite. Mlátil chlapca aj jeho matku, takže Steve skončil zase na farme u strýka. Keď mal štrnásť, vrátil sa k matke, ktorá už bývala v Los Angeles.

Článok pokračuje na ďalšej strane.