Hračkárstvo Dráčik púta v poslednom období pozornosť verejnosti inak ako predajom hračiek. Majiteľ Dušan Víglaský totiž zverejňuje na oficiálnej webovej stránke svoje názory a postoje k politickým a spoločenským témam.

Na webovej stránke hračkárstva Dráčik sa začali objavovať texty komentujúce vojnu na Ukrajine, nesúhlas s očkovaním či komentár namierený proti LGBTI+ komunite. Svojím počinom si získal sympatie časti Slovákov, no ďalší začali jeho hračkárstvo zámerne bojkotovať.

Kauza Dráčik ani po týždňoch neutícha. Majiteľ hračkárstva Dušan Víglaský plánuje v publikovaní na svojom webe pokračovať a vyjadril sa taktiež k známym dodávateľom hračiek, ktorí ho skritizovali. Svoj názor teraz vyjadrila aj známa tvár televízie.

Medzi kritikov sa zaradili aj dvaja známi dodávatelia hračiek Lego a Albi.

Obidve spoločnosti zastávajú podporu rovnoprávnosti a tolerancie, no šéf Dráčika sa napokon verejne vyjadril aj k ich postoju. Zdá sa však, že týmto sa kauza nekončí. Víglaský plánuje vo svojich aktivitách pokračovať a jasný postoj k jeho názorom zaujal v relácii Mimóza s Lenkou Libjakovou a Janou Kovalčíkovou aj obľúbený herec a komik.

Článok pokračuje na ďalšej strane.