“ Dan zomrel 23. marca v kúpeľni. Nebolo to vo vani, ale ležal vedľa nej na podlahe. Príčinou bol neliečený zvýšený krvný tlak, následný infarkt a opuch srdca a mozgu. Testy na toxikológiu boli negatívne , „povedala Blesku životná partnerka Nekonečného Zuzana Kardovej (58). O tom, že mal vysoký tlak, pritom Dan vôbec nevedel.

“ Občas si sťažoval, že má infarktové stavy, ale pripisoval to únave z vystúpenia a tiež epilepsiu, na ktorú sa liečil. V dome som našla liek Neurotyp, ktorý bral na epilepsiu.

Na vysoký tlak tam nič nebolo a ani nikdy nehovoril, že by sa na ňu liečil. Keby to vedel, tak by tu s nami stále bol , „dodala smutne Zuzana, ktorá síce s Danom už päť rokov nežila v spoločnej domácnosti, ale tých 19 rokov, čo spolu boli, nikdy úplne za hlavu nehodili a zostali priateľmi.

Prenajatý dom, kde Daniel žil aj zomrel, sa teraz musí čo najrýchlejšie vypratať, pretože ho chce majiteľ predať. „Určite si vezmem pár jeho košieľ, obleky, havajské vence a všetky natočené kazety z ciest po svete,“ netají sa Zuzana, ktorá by mala rada na zosnulého pamiatku.

FOTOGALÉRIA: