Zhruba štyridsať percent potom uvádza, že sa pre nich stal ich partner menej atraktívny a prestal ich toľko priťahovať. To sa navyše už väčšinou príliš nezlepší, a tak sa často pary uchyľujú k nevere.

V dnešnej uponáhľanej dobe sú tiež ľudia veľa prepracovaní a unavení, a tak nemajú na se*uálne hry toľko energie.

Nechce s vami spať? Čo spravíte? Rozídete sa, nájdete si milenca alebo budete žiť do konca života bez intímneho života?

Jasné, nejde len o milovanie, ale skúste byť v pohode a dobre naladená, ak vám to chýba. Len tak nadarmo sa nevraví, že ak milovanie funguje, tvorí desať percent vzťahu, ale ak nie, tak deväťdesiatpäť.

Keď ste slobodná, bezdetná, pekná a riešite, prečo vás frajer nechce v posteli, jediná múdra vec, ktorú môžete urobiť, je, že sa spakujete a zmiznete preč. Toto nie je angína, ktorú do dvoch týždňov vyliečia antibiotiká. Ak jeden z vás nie je minimálne ťažko chorý alebo nežije tisícky kilometrov za oceánom, je len veľmi málo vecí, ktoré by to mohli napraviť.

Lenže po tridsiatke sa to začne poriadne komplikovať. Spoločná hypotéka, deti, kamaráti, očakávania rodičov. Len tak vziať nohy na plecia iba preto, že si nevrznete, sa vám zdá zbabelé. A tak bojujete ako levica, zvádzate ho, pobehujete v romantickej bielizni, balansujete na vražedne vysokých opätkoch. Občas si poplačete zavretá v kúpeľni, keď vás nechá zasa v posteli žobrať.

Nezaberá to? Ak vám ešte zostal kúsok dôstojnosti a nechcete svoj intímny život odpísať, stojíte pred problémom: opustíte muža, ktorého milujete (máte ho rady, ste s ním dlho, splodili ste spolu deti, máte spolu veľký majetok), alebo si „tie veci“ vybavíte inde? Lebo niekoľkoročný intímny pôst – to je priveľa aj na mnícha!

Ďalšie možné príčiny:

Medikácie
Vedeli ste, že užívanie mnohých liekov znižuje ľuďom chuť na milovanie? Antibiotiká, antidepresíva, lieky na tlak, antikoncepcia a mnoho ďalších. Dlhodobé prehĺtanie týchto tabletiek spôsobuje prudké zvraty nálad. Ak je niekto dlhodobo liečený, nemôže byť rovnaký ako predtým. Ak je to aj váš prípad, mali by ste o týchto zmenách bezodkladne informovať svojho lekára, ktorý vám tieto lieky predpisuje.

Nevera
Jedným z ďalších dôvodov, prečo s vami priateľ / priateľka nechce naraz spať, môže byť nevera. Nepotrebuje s vami mať intímny život, pretože ho má dostatok niekde inde. Možno si vaša láska chcela vyskúšať v tomto smere niečo nové. Ako ale zistiť, či vás skutočne podvádza? Sledujte jeho / jej bločky. Za čo teraz míňa peniaze? Pozorujte, ako často odchádza z domova, bez toho, aby pre to mal / mala dobrý dôvod. Všimnite si, či sa teraz váš partner / vaša partnerka upravuje viac než predtým. Svoje podozrenie si zatiaľ nechajte pre seba. Vaše „pátranie“ potom bude oveľa jednoduchšie.

Workoholizmus
Máte pocit, že v poslednej dobe uprednostňuje váš partner / vaša partnerka prácu pred časom tráveným s vami? Chodí domov často neskoro a unavený / unavená? Berie si prácu aj domov? Sadne si radšej k počítaču a pracuje, namiesto toho, aby s vami povečeral / navečerala? Presne toto robia workoholici. Práca je pre nich na prvom mieste, sú tak veľmi zamestnaní, že už ani nevedia, čo to znamená milovanie. Neváhajte a porozprávajte sa o tejto situácii s vaším partnerom/ partnerkou skôr než bude neskoro.

Stres
Chodí váš priateľ / vaša priateľka v poslednom čase so zlou náladou? Nechce sa vám zdôveriť s tým, čo ho / ju ťaží? Môže to byť čokoľvek. Ťažkosti v práci, starosti o chorého, blízkeho človeka, jednoducho čokoľvek. Nech je to čo chce, spôsobuje to vášmu blízkemu stres. Pravdepodobne nepremýšľa nad ničím iným, než nad jeho / jej trápením. V takých chvíľach sa jednoducho chuť na milovanie rapídne vytráca. Musíte to tajomstvo z vášho muža / vašej ženy dostať, aby ste vedeli, v čom je problém.

Nezdravý životný štýl
Sedí váš partner / vaša partnerka často pri televízii či pri počítači a je pri tom sladkosti a ďalšie nezdravé jedlá? Následkom lenivosti telo človeka ochabne. Nemá už takú výdrž ako v čase, keď pre svoje telo daný jedinec niečo robil. Zlá životospráva robí svoje. Pri milovaní potrebujete mať dobrú kondíciu, inak je človek príšerne zadychčaný a k svojmu vyvrcholeniu sa málokedy dostane. Popožente svojho partnera / svoju partnerku na cvičenie a k zmene jedálnička. Výsledky sa onedlho dostavia.