Mamičky malých detí sa neraz stretávajú s veľkou kritikou okolia súvisiacou so spôsobom, akým sa o ratolesti starajú. Niektoré ženy sa ale od ostatných extrémne líšia a do značnej miery sa vymykajú zabehnutým štandardom. Presne to je aj prípad mladej Nemky Glorie Zasso – tá v rodine nariadila prísne pravidlá ohľadne stravovania.

Gloria Zasso sa už ako 12-ročná stravovala ako vegetariánka a v priebehu rokov sa stala vegánkou.

Rovnakým životným štýlom žil aj jej manžel Thomas, pričom sa im pred dvoma rokmi narodil syn Isaac. 30-ročnú ženu však tesne po pôrode začali trápiť bolesti v kĺboch a lekári jej nakoniec oznámil, že trpí artritídou.

Súčasťou liečby však boli lieky, ktoré sa používajú aj pri chemoterapií, čo Gloria odmietla. Začala študovať všetko okolo svojej diagnózy, pričom zistila, že vegánska diéta jej vôbec nepomáha. Na internete našla tzv. ,,mäsožravú“ diétu, ktorá zlepšila jej zdravotný stav.

Gloria spoločne s manželom Thomasom vychovávajú dvojročného synčeka Isaaca. Hoci chlapček na prvý pohľad pôsobí ako úplne bežné a zdravé dieťa, jeho jedálniček sa od rovesníkov poriadne líši.

Článok pokračuje na ďalšej strane.