Kuchynské pomôcky, ako sú mikrovlnné rúry, rúry a mixéry, robia varenie oveľa jednoduchšie a oveľa rýchlejšie.

Už viac nepečieme jedlá nad ohňom a nerozdrvujeme korenie paličkou. Moderné kuchynské spotrebiče nám pomáhajú vo všetkom.

Jedným z takýchto „život-uľahčujúcich“ vynálezov je mikrovlnná rúra.

Vďaka nej je možné piecť, variť alebo ohrievať jedlo v priebehu niekoľkých minút alebo dokonca niekoľkých sekúnd – čaro!

Používame ju, aj keď vieme, že spôsob fungovania „mikrovlnnej rúry“ nie je prospešný pre naše zdravie. Ale to nie je všetko – existujú potraviny, ktoré nie sú vhodné na zohrievanie v mikrovlnnej rúre!

1. Kuracie mäso
Zahrievanie pripraveného kurča v mikrovlnnej rúre, napríklad nasledujúci deň, môže spôsobiť zmeny v jeho prirodzenej štruktúre bielkovín, ktoré môžu byť nebezpečné pre zdravie a gastrointestinálny trakt. Ak ho musíte zohriať, uistite sa, že robíte to pri nízkej teplote a krátko.

Článok pokračuje na ďalšej strane.