Diana na lekárskej prehliadke videla, že jej druhý potomok bude chlapec, ale manželovi to zatajila. Vedela, že túži po dievčatku a jeho sklamanie by im ešte viac zhoršilo vzťah. Princ Charles sa pravdu, samozrejme, dozvedel pri pôrode a jeho reakcia bola pre Dianu obrovskou ranou.

Bol rovno z dvoch skutočností dosť rozčarovaný. Sklamaním pre neho bolo hlavne to, že sa mu nenarodila vytúžená dcéra. „Ó Bože, to je chlapec … A navyše má ryšavé vlasy,“ vyriekol Charles slová, ktorá boli pre Dianu ostré rovnako, ako keby jej na mieste bodol dýku priamo do srdca. Svoje pohoršenie z červenovlasého synčeka neskrýval ani pred ostatnými.

Diana nikdy nezabudla na to, čo povedal jej matke.

„Sme sklamaní. Mysleli sme si, že to bude dievča, „nehanbil sa Charles nahlas vysloviť ohavné slová, ktoré sa určite časom dostali aj k samotnému Harrymu. A aby toho nebolo málo, vždy sa špekulovalo, či Harry vďaka ryšavej hrive nie je náhodou synom úradníka Jamesa Hewitta, s ktorým sa údajne stýkala po dobu približne piatich rokov v časoch pred narodením princa Harryho.

Pri pohľade na červenovlasého vojvodu zo Sussexu dnes ale iste každý môže s čistým svedomím povedať, že tu testy otcovstva nie sú potrebné a Charles môže raz v pokoji umrieť s pocitom, že mu Diana dala dvoch krásnych synov.

FOTOGALÉRIA: