Bývalý zamestnanec Shane Ellison ide vo svojom vyjadrení ešte ďalej. Hovorí o väčšine liekov ako o produktoch, ktoré len zmierňujú príznaky. V skutočnosti ale neliečia. To potvrdzuje tým, že tieto slová veľmi často počúval na poradách, ktoré sa týkali súčasných, aj nových liekov. Cieľom je dať pacientovi liek, ktorý síce zmierni jeho prvotné príznaky, ale reálne ho nedokáže vyliečiť. Opäť sa môžeme dotknúť chrípky, kedy liek síce zmierni teplotu, ale reálne si s chorobou poradí samotné telo. Bežná imunita a kľudový režim. A takto je to u celého radu chorôb, na ktoré sú predpisované lieky, ktoré ale nevie liečiť. A to zámerne.

Najmarkantnejším odvetvím je iste psychológia a psychiatria. Tu Shane Ellison jasne uvádza, že pacienti nie sú liečení lekármi, ale sú do nich hrnuté tlmiace lieky, ktoré iba zmierňujú príznaky psychického stavu. A to donekonečna, až do chvíle, kedy osoba umrie. A práve tu začína farmaceutický priemysel tlačiť na lekára, aby ich lieky stále predpisovali. A začína sa tak diať aj v oblasti lekární, pretože rad liekov na psychické problémy sú dostupné aj bez predpisu.

Podľa tohto šokujúceho vyjadrenia je 9 z 10 lekárov len otrokom farmaceutickej spoločnosti a predpisuje to, čo má nakázané. Vďaka tomu zarobí farmaceutický gigant, rovnako ako samotný lekár. Kto z pacientov chce mať istotu, mal by sa narovinu opýtať svojho lekára, k čomu je daný liek dobrý, čo vie a aké sú jeho preukázateľné výsledky. Či naozaj vylieči, alebo len tlmí príznaky a s chorobou si poradí samotné telo? V tomto druhom prípade sú lieky často zbytočné.

Keďže Shane Ellison bol zamestnaný vo farmaceutickej spoločnosti ako chemik, môže povedať, z akých zložiek sa jednotlivé lieky vyrábajú a tiež môže vďaka tomu povedať, ktoré látky sú pre telo tak nebezpečné. Sám bol prekvapený, čo sa do liekov dáva ako s ohľadom na to, ako škodlivé látky sú, tak aj s ohľadom na fakt, že dané látky sú vlastne neúčinné. Veľmi často sa jedná v podstate len o placebo a dojem liečenia sa posúva s časom. To znamená, že človek berie lieky, ale reálne s chorobou bojuje jeho imunita. Po pár dňoch mu je lepšie. Taký človek účinok pripisuje lieku, ale reálne mu pomohlo jeho telo. To mu ale nepovie nikto. Ani jeho lekár.

Veľkým problémom je tiež neustála masáž, ktorá má nabudiť dojem, že lieky sú potrebné, rovnako ako má nabudiť dojem, že lieky pomáhajú. Iste to poznáte, pretože sa všade stretávate s rôznymi výskumami ktoré sú preukázateľné, s odporúčaním lekárov, vedcov, odborníkov a iných. Väčšinou sa ale jedná buď o zaplatené, alebo sa jedná o nastrčené figúrky, ktoré sú oblečené do bieleho plášťa.

Dajte si pozor. Na svete umrie ročne vyše 125 000 ľudí práve preto, že užívajú lieky, ktoré im reálne škodia.

Ako zabezpečiť, že do tejto skupiny patriť nebudete? Začnite u svojho lekára a pokračujte cez zloženie vašich liekov. A tiež nezabudnite na vedľajšie účinky. Niekedy ich je oveľa viac, než pozitívnych účinkov. Je potom taký liek skutočne prospešný? Preto pozor na to, čo do svojho tela dostávate a či to nie je práve onen liek, ktorý vás pomaly zabíja. A práve z vašej smrti môže profitovať farmácia.