Vyjadrenie matky

“Nedá mi nevyjadriť sa k tomu nášmu “krásnemu” slovenskému systému, to ho*no, do ktorého sme sa dostali a budeme v ňom len hlbšie a hlbšie, pokiaľ len budeme skláňať hlavy ako sprosté ovce!!!!

Platíme odvody do zdravotných poisťovní, aby vám lekárka v detskej ambulancii vyúčtovala 7 € za crp vyšetrenie, pretože ho poisťovňa neprepláca! Na pohotovosti si zaplatíte “vstupenku” v hodnote 2 €, v nechutných priestoroch plných rôzne chorých detí (nevyjadrujem sa k toaletám, ktoré sú horšie ako podchody na trnavskom kedysi..), si počkáte tak 2-3 hodiny a musíte si sledovat lístočky “do tomboly”, aby ste vedeli kolkatý v poradí ste, aby vás v tom chaose a nervozite niekto nepredbehol a nevznikla bitka, od čoho tam zrejme sedí aj stará pani z SBS služby, ktorá by ani ruku nedokázala zdvihnúť v prípade nejakého problému….

Keď už sa konečne dostanete dnu, prvá otázka znie, prečo vás neposlali hned do inej ambulancie, čiže zistíte, že dve hodiny vášho života a zdravia budú obohatené o ďalšie čakanie! Po celých hodinách, keď môžete ísť domov (s výsledkom vlastne žiadnym, záverom, že ak teploty pôjdu nad 40*, môžete prísť znova) nemôžete zabudnúť zaplatiť parkovné 6 €…. To, že sme tam prišli s teplotou 39,7*, bolo zjavne ešte O.K…

Že som syna držala hodinu zabaleného v dvoch bundách vo vysokých horúčkach a silnou triaškou nevadí. Ak si náhodou zmyslíte, že využijete “služby” Výjazdovej detskej pohotovosti, tak sa dočítate, že dňom 1.7. vstupuje do platnosti nová legislatíva upravujúca fungovanie ambulantnej pohotovosti a znamená aj ukončenie poistného vzťahu so všetkými zdravotnými poisťovňami. Čiže buď si to budete platiť (mesačne 30 €) alebo jednorazový výjazd vás vyjde 90 €!!! Ak budete mať to šťastie, že nebudú mať nahlásený výjazd k dieťaťu, ktoré platí paušál.

NAŠE DETI MAJÚ BYŤ NA PRVOM MIESTE!!!! MAKÁME ZA MIZERNÉ PLATY, PLATÍME TOMUTO ŠTÁTU NESKUTOČNÉ PRACHY A ČO Z TOHO MAME???! Chce sa mi grcať! ĽUDIA, ZOBUĎTE SA!!!! Čo sme už úplné kok***ské ovce, že sa s týmto chcete uspokojiť?!!!!”