REKLAMA

A keď píšem veľkom, tak myslím veľkom, tu sa rozhodne netroškari. Spoločnosť Wacker, jeden z najväčších producentov chemických prísad, uvádza, že na výrobu jedného kilogramu L-cysteínu sa spotrebuje dvadsať sedem kilogramov kyseliny chlorovodíkovej.

Čo je nielen škodlivé pre životné prostredie, ale podľa nich tu vzniká aj riziko šírenia patogénov, ako je vírus vtáčej chrípky . Našli sme jedného zo spracovateľov až v Šanghaji; pozrite sa do fotogalérie , kde sa rohovina rozpúšťa v kyseline a ako výsledný produkt vyzerá.

REKLAMA

Nájdeme ho v týchto produktoch:

Do pekárenských výrobkov sa potom pridáva preto, aby sa umelo vytvorilo pružné a pevné cesto. Táto pochúťka sa vyskytuje napríklad v týchto produktoch:

Pečivo obsahujúce E 920:

ZDROJ: tn.nova.cz

 

 

 

REKLAMA