Pani Margaret mala 47 rokov. Pred rokom mala rakovinu mandlí. Prešla dlhým liečebným procesom. Pred viac ako dvoma mesiacmi bola vykonaná ďalšia biopsia, ktorá preukázala, že vyhrala boj proti chorobe. Krátko neskor sa bohužiaľ objavili komplikácie a krvácanie.

Dcéra Margaret, Karolina tvrdí, že to bolo relatívne dobré až do jedného štvrtka. Potom sa objavilo prvýkrát intenzívne krvácanie. Ďalšie sa opakovalo v nedeľu a ďalšie v pondelok. 47-ročná žena požiadala svoju dcéru, aby zavolala sanitku. Začala sa doslova dusiť sa vlastnou krvou.

Margaret bola prijatá na pohotovosť. Tam krvácanie ustúpilo, ale žena sa stále cítila zle. Pani Karolina si tiež pamätá, že matka strávila takmer 8 hodín v nemocnici. Potom bola poslaná domov. Bohužiaľ, hodinu po jej návrate, žena zomrela.

Rodina zosnulého obvinila zamestnancov nemocnice z nedbanlivosti. Nemocničné úrady oponujú a hovoria, že pacient nechcel zostať v nemocnici a neakceptoval ponúkanú pomoc. Podľa orgánov nemocnice bolo navrhnuté zdržanie na pozorovaní alebo prevoz do zariadenia s laryngologickou jednotkou. O tom však nie je ani jedno slovo vo výpisie po prepustení z nemocnice.

Článok pokračuje na ďalšej strane…