Za nejakú dobu ucítil silný zápach dymu a následne uvidel plamene, ktoré šľahali zo spálne. Okamžite bežal na záchod, aby vzal Vanessku a utiekol s ňou pred ohňom. Tam ju však nenašiel. Prehľadal celý byt a malé dievčatko nemohol nikde nájsť. Preto ho napadlo, či pred ohňom neutiekla von.

Vybehol na sídlisko, ale Vanessku nenašiel. Preto sa vrátil späť do horiaceho bytu, ale dievčatko opäť nenašiel. Plamene sa natoľko rozšírili, že Andreas musel opustiť byt. Keď dorazili na miesto hasiči a dôkladne prehľadali byt, našli v skrini obhorené telo malé dievčatka. Vanessa sa pravdepodobne chcela pred plameňmi schovať a zavrela sa do skrine.

Tam ju však Andreasa nenapadlo hľadať. „Nemohol ju nájsť ani vonku, vrátil sa preto späť do horiaceho bytu. Bohužiaľ ani tam ju opäť nenašiel, „opisuje celú tragédiu matka. „Pri následnej ohliadke miesta urobili hasiči hrozivé odhalenie. Päťročné dievča sa pred plameňmi pokúsila ukryť v skrini, hasiči na mieste našli jej mŕtve telo, „opisuje hrôzy hovorca miestnej hasičskej jednotky Alexander Sabaraj. „Ukryla sa do skrine. Nevieme, ako požiar vlastne vznikol, či od lampy alebo od zásuvky. Zhorelo mi úplne všetko. Na tom ale nezáleží, dcérku už mi nič nevráti. Bola mojím vytúženým dieťatkom, moje slniečko, „dodala nešťastná matka. Rodina a priatelia teraz vytvorili spoločne s charitou zbierku, aby mohla Magdaléna svoju dcérku pochovať a postaviť sa znovu na nohy.