Komplikácie nastali pri liečbe zápalu, myslí si odborník
“ Počas anestézie pacient nemôže dostať infekciu ,“ vylučuje túto možnosť dlhoročný skúsený anestéziológ, ktorý hovoril s webom Pluska.sk, ale chce zostať v anonymite. “ Podľa informácií, ktoré mám, boli dýchacie cesty pacientky čisté a nedošlo počas anestézie ku vdychnutiu nežiaducich látok do pľúc, „ spresnil. Komplikácie, ktoré stáli Katku život, nastali podľa odborníka až počas liečby zápalu pľúc.

“ Robilo sa všetko pre to, aby pacientka prežila. Nič sa nepodceňovalo. Aplikáciu liekov vykonávali špecialisti z Bratislavy. Vedelo sa, že tento liek môže spôsobiť zriedkavú komplikáciu, ktorá zapríčiní smrť, ale to sa stáva v militine prípadov a predovšetkým u starších, 60- až 80 ročných pacientov , „vysvetlil odborník. Dodal však, že keby táto liečba nebola nasadená, odniesla by to nemocnica.

Urobili sme maximum, hovorí lekár z nemocnice
“ My sme pre dievča urobili maximum. Podľa mňa musela mať zníženú imunitu a trpela infekciou predtým, než prišla do nemocnice. Veď aj zápal slepého čreva je infekcia v tele , „povedal lekár trnavskej nemocnice, kde žena zomrela. Čo sa však v organizme Katky naozaj stalo, ukáže až komplexné znalecké vyšetrenie. “ Sami môžeme byť prekvapení, čo sa potom zistí ,“ dodal.

Na výsledky pitvy Katky a vyšetrovanie čaká netrpezlivo aj jej zdrvená mamička Dagmar. Tá poznamenala, že jej dcéra nebola predtým vôbec chorá a jej stav sa zhoršil až po operácii. Čo bolo príčinou tragédie, tak musí odhaliť Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou, ktorý má pitvu na starosť.

FOTOGALÉRIA: