Zsuzsová napísala hneď dva listy. Ten prvý je okrem Čaputovej a Žilinku venovaný už bývalej ministerke spravodlivosti Márii Kolíkovej. A vedeniu Zboru väzenskej a justičnej stráže (ZVJS).

V prvom z listov píše, že počas jej pobytu v Ústave na výkon väzby v Prešove sa o ňu starajú dobre. „Počas pobytu v Ústave na výkon väzby (ÚVV) Prešov neboli nikdy porušené moje práva a nebolo mi ani ublížené žiadnym príslušníkom ZVJS,“ napísala Zsuzsová. S tým, že jej nikdy nebolo ublížené verbálne ani fyzicky. Zdôrazňuje, že nemá voči svojmu pobytu vo väzbe v Prešove žiadne výhrady.

Druhý list už adresovala okrem spomínaných štyroch adresátov aj predsedovi parlamentu Borisovi Kollárovi. Rovnako v ňom zdôrazňuje, že chce, aby sa dozvedeli o jej pocitoch aj médiá a široká verejnosť.

List napísala, lebo sa stal Daniel Lipšic špeciálnym prokurátorom. „Z dôvodu, že bol do funkcie špeciálneho prokurátora zvolený Lipšic, mám obavu o svoje zdravie a život, ako aj o zdravie a život mojich blízkych.“ Dodáva, že nemá v pláne ublížiť si sama. Špeciálny prokurátor ju podľa jej slov nenávidí pre údajnú aféru na Facebooku.

Proti Danielovi Lipšicovi Zsuzsová bojovala aj na hlavnom pojednávaní v prípade vraždy Jána Kuciaka, kde tvrdila, že by advokát nemal zastupovať poškodených, pretože je v konflikte záujmov. Senát však jej návrh zamietol.

FOTOGALÉRIA: