Žlté bielka

Aj tento príznak súvisí so žlčou v krvi, takže okrem svrbivých rúk a nôh sa môže objaviť aj žlté bielko.

Bolesti v oblasti brucha

Síce môže bolesť brucha súvisieť s mnohými ochoreniami, tento typ bolesti je predsa len o niečo odlišný. Ide skôr o bolesť, ktorá pripomína pocit hladu. Ľudia, ktorí ochoreli rakovinou pankreasu, vypovedali, že ich brucho bolelo oveľa viac, keď sa predklonili.

Náhla strata hmotnosti

Úbytok hmotnosti je vždy vítaný, ak sa človek schudnúť naozaj snaží, lenže keď sa ručička váhy začne pohybovať smerom nadol, bez toho, aby pre to človek čokoľvek urobil, je to vždy známka toho, že niečo nie je v poriadku. Keď totiž nádor pankresu začne rásť, zabraňuje telu, aby dôkladne strávilo potravu, čo vo výsledku znamená, že telo nedostáva žiadny tuk, cukor a ani dôležité živiny, ktoré potrebuje.

Nechutenstvo

Ak je vo vašom živote všetko v poriadku a neprežívate napríklad žiadne stresy a aj napriek tomu strácate chuť do jedla, mali by ste byť v pozore. Akonáhle pankreas prestane produkovať bežné tráviace enzýmy, môže to priamo ovplyvniť chuť do jedla alebo sa tiež môže stať, že po pár sústach už budete úplne plní. Naviac tiež môžete pociťovať, že konkrétne potraviny, ktoré predtým boli vašimi obľúbenými, zrazu chutia úplne inak ako predtým.

Ak teda na sebe spozorujete niektorý z týchto príznakov, je dôležité, aby ste okamžite navštívili svojho lekára. Každý včasný varovný signál môže lekárovi pomôcť s odhalením problému, ktorý za všetkým stojí.

Bol pre vás tento článok užitočný? Zdieľajte ho medzi vašich priateľov 🙂