Akonáhle ide o úlohu, dokáže sa zmeniť na nepoznanie. Pokojne si nechá navliecť nelichotivé oblečenie, nasadiť škaredú parochňu na hlavu aj hrubé okuliare cez pol tváre!

Režisér Jiří Havelka (42) ju totiž obsadil do úlohy protivnej pani Horvátovej, ktorá na schôdzi bytového družstva lezie všetkým na nervy a dianie okolo seba dosť nepríjemne komentuje. Na plátne tak zostarne minimálne o tridsať rokov. Uchlácholiť ju mohla len príjemná atmosféra na pľaci.

Komédia Vlastníci vychádza z hry divadla VOSTO5 Společenstvo vlastníkov. Dej sa točí okolo spoločnej schôdze, na ktorej sa musia majitelia bytov v staršom nájomnom dome na mnohom dohodnúť. Nájdu sa medzi nimi idealisti, vypočítaví prospechári, ale aj ľudia stratení v pocitoch vlastnej bezvýznamnosti. „Keď mi dal Havelka prvýkrát prečítať scenár, niekoľko hodín som sa smiala tak, že ma bolelo brucho až do druhého dňa. Nie, že som sa rozhodla úlohu prijať, ale ja som ho prosila, nech mi ju dá, „tvrdí Tereza Voříšková, ktorá vo filme hrá tiež.

Plač na pľaci

„Najťažšie je, že fungujeme ako osí úľ. Je to úplne neuhliadnuteľné, sme večne cez seba hovoriace partia ľudí. Prvý asistent réžie vyzerá, že sa čoskoro rozplače. Niekedy, keď viem, že bude ťažká scéna, musím si zapchať uši a nastaviť si verejnú samotu, aby som sa mohla aspoň trochu sústrediť, „zaspomínala na nakrúcanie Tereza Voříšková.