Verdiktom pakistanskej justície zdrvená Češka Tereza Hlůšková (22), ktorá bola za pašovanie heroínu odsúdená na 8 rokov a 8 mesiacov, sa teraz chveje hrôzou! Možno totiž skončí v base na podstatne dlhšiu dobu. Štátny zástupca Aftab Ahmed sa chce odvolať proti existujúcemu trestu, pretože mu príde veľmi mierny! A Najvyšší súd by jeho požiadavke mohol ľahko vyhovieť.

Najslávnejšia česká pašeráčka Tereza Hlůšková bola zadržaná s necelými deviatimi kilogramami heroínu na pakistanskom medzinárodnom letisku v Láhaure na začiatku roka 2018.
Na svoj rozsudok čakala vo väzbe dlhých 14 mesiacov. Neustále dúfala, že bude oslobodená a vráti sa do Česka ako nevinné dievča, ktorá sa omylom priplietla k obrovskému drogovému biznisu.

Sudca Šahzád Raza ju nemilosrdne odsúdil na väzenie v dĺžke 8 rokov a 8 mesiacov a k uhradeniu pokuty vo výške v prepočte asi osemnásť tisíc korún. Tereza sa po vynesení rozsudku zrútila a skrz slzy precedila len slová: “ Čo som urobila ?“ A “ Dúfam v spravodlivosť, som nevinná. „Rozsudok ešte nenadobudol právoplatnosť a Tereza sa proti nemu chce odvolať, lenže nie je sama. To isté má totiž v pláne urobiť tiež žalobca Aftab Ahmed.

Článok pokračuje na ďalšej strane.