Málo pozornosti
U dlhodobých vzťahov sa niekedy môže stať, že sa jeden z partnerov prestane obzerať na požiadavky a priania toho druhého. Väčšinou k tomuto správaniu skĺznu muži a žena má zrazu pocit, že je pre neho niečo ako samozrejmosť a je si jej prítomnosťou až príliš istý. Každý človek a ženy predovšetkým sa potrebujú cítiť potrebné, chcené a vypočuté. Akonáhle sa jej tohto nedostane, poobzerá sa po niekom inom.

Nefunguje milostný život
Hoci sa tvrdí, že na tomto nezáleží, každý z nás veľmi dobre vie, že aj tento faktor vo vzťahu hrá veľmi dôležitú úlohu. Akonáhle si dvaja v posteli nerozumejú, je to väčšinou začiatok konca, a keď k tomu má ešte žena za partnera malého sebca, ktorý v tomto smere myslí len na seba, nie je sa potom ani čomu čudovať, keď si nájde niekoho iného.

Kontakt s bývalou partnerkou
Mnoho mužov aj po rozchode nepretrhne kontakt so svojou bývalou partnerkou. Aj keď tvrdí, že zostali len dobrými priateľmi, žiadna žena mu to neuverí a vždy budú na mieste pochybnosti. A vzťah bez dôvery? Ten nemá žiadnu budúcnosť.

Koniec vzťahu
Niektoré ženy nemajú odvahu na to vzťah ukončiť a namiesto toho, aby sa problému postavili čelom, začnú podvádzať. Až potom sa k tomuto kroku odhodlajú a s partnerom sa rozídu. Niekedy je totiž tento spôsob rozchodu po dlhých rokoch v partnerstve tou jedinou voľbou, ako celú situáciu zvládnuť a nezrútiť sa.