Polícia ho mala za vodiča, ktorý priviezol skutočného vraha do obce Veľká Mača, kde došlo k dvojnásobnej vražde investigatívneho žurnalistu Jána Kuciaka († 27) a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej († 27). Teraz to vyzerá, že to bolo presne naopak. K zavraždeniu Kuciaka a jeho nastávajúcej sa priznal bývalý vojak Miroslav Marček. O koho vlastne ide?

Slovenská polícia doteraz považovala za kata dvoch zamilovaných Tomáša Sz. Ide o bývalého policajného vyšetrovateľa a Marčekovho bratranca. Obaja muži už boli v minulosti v hľadáčiku strážcov zákona, pretože sa mali v roku 2016 podieľať na vražde podnikateľa Petra Molnára.

Marček bol chudobný
Po návrate z armády robil Marček podľa webu sme.sk taxikára. Svojich klientov vozil pravidelne na letisko. Mal hlboko do vrecka, takže žil skromným životom, vyhlásila v minulosti jeho priateľka Martina pre Hospodárske noviny. Pracoval aj so svojím bratrancom.

S Tomášom Sz. robil ochranku na lodiach. Zamestnaní vystriedal naozaj veľa, vyskúšal si aj rolu predavača v obchode s výživovými doplnkami. Nakoniec ale skončil v kriminálnych a mafiánskych kruhoch. Zrejme to bol jeho osud. Dobre však nedopadol.

Článok pokračuje na ďalšej strane.