Naopak žalobca Aftab Ahmed sa domnieva, že trest je veľmi mierny. „Chcel by som, aby jej súd udelil maximálny trest, teda odňatia slobody na doživotie s dolnou hranicou trestnej sadzby 25 rokov. Ide o závažný zločin pašovania heroínu a Tereza dostala trest, ako by pri sebe mala iba surové ópium, „ ohradil sa voči trestu.

Prípad Terezy bude Najvyšší súd prejednávať teda znovu, avšak súdne státie bolo naplánované až na 4. septembra, a ako sa zdá, Tereza má so svojím odvolaním šancu uspieť. Pred pár dňami bol totiž Najvyšším súdom oslobodený pakistanský obchodník a politik Hanif Abbasi. Ten rovnako tak ako Tereza bol zadržaný kvôli drogovej afére.

Abbasiho prípad sa tiahne od roku 2010, kedy získal drogu pre svoju spoločnosť Gray Pharmaceutical, avšak namiesto toho, aby ju použil na liečebné účely, predal 500 kg efedrínu pašerákom. V roku 2018 bol s ďalšími deviatimi ľuďmi odsúdený. Verdikt bol nekompromisný – doživotie a miliónová pokuta!

Avšak vďaka strane Pakistanská moslimská liga sa vo štvrtok dostal s ďalšími siedmimi ľuďmi na slobodu. V Abbasiho prípade rozhodovala sudkyňa Alia Neelum, ktorá bude mať na starosti aj prípad odvolania Terezy.

FOTOGALÉRIA: