„Veľmi ťažko sa nám opisuje tento album, ktorý ukazuje život v osade Angi mlyn v Michalovciach. Boli sme tam urobiť analýzu a odchádzali sme so zovretým žalúdkom, hnevom, zlosťou, smútkom, žiaľom, ale aj vierou, že nájdeme riešenie. A bohužiaľ aj s prepichnutými pneumatikami. V osade sme napočítali približne 200 psov. Niektorí behajú vonku a sem tam dostanú nejaký kopanec, niektorí sa skrývajú za posteľou a skriňou, aby boli v, bezpečí ‚, a zrejme až za tmy vyjdú hľadať nejaké jedlo, „popísali zamestnanci útulku v Michalovciach na Facebooku.

„Je tam aj veľa feniek s malými šteňatami, ktoré deti používajú na hranie – uviažu im povraz okolo krku, roztočia ich a súťažia, kto dohodí ďalej,“ prezradili, ako si malí Rómovia krátia čas.

Podobné zážitky z osady Angi mlyn popísali aj zamestnanci SOS linky pre zvieratá v núdzi. „Deti si voľné chvíle krátia naťahovaním psov a kopaním do nich. Najnovšou zábavou týchto výrastkov sa stala streľba zo vzduchovky, „popísali už pred dvomi rokmi a priložili fotografiu mŕtveho psa, ktorý bol nájdený kúsok za bytovkou – mal rozbitú hlavu a zviazané ústa.

FOTOGALÉRIA: