„Verím, že u vás nájdeme v tomto porozumenie, nie sme ani prvým, ani posledným vzťahom, ktorý prechádza náročným obdobím ,“ dodala novozvolená slovenská prezidentka.

Zuzana Čaputová s rodným priezviskom Strapáková sa narodila 21. júna 1973 v Bratislave, po štúdiách práv na miestnej Komenského univerzite pôsobila v neziskovom sektore, venovala sa verejnej správe a problematike týraných a zneužívaných detí. Sama je rozvedenou matkou dvoch dcér, ktoré má s exmanželom, architektom Ivanom Čaputom.

Poznajú sa od detstva
Priateľ Čaputovej Konečný si na Slovensku pripísal historický primát „prvého muža“. Hudobník, básnik, textár a fotograf sa počas predvolebnej kampane dlho držal stranou. Údajne preto, že Čaputová nechcela, aby sa jej najbližší stali terčom rôznych útokov.

S Čaputovou sa Konečný podľa vlastných slov pozná už od detstva. Sú z jednej štvrte a vyrastali spolu. Pred časom ju oslovil na fotenie portrétu a začali si písať. Partnermi sú približne dva roky. Čaputová ho vraj zaujala „svojou krásou a vznešenosťou“. „Zuzka vždy bola a je človekom, ktorý keď si sadne k stolu, ľudia začnú byť slušnejší. Ja som trochu vetroplach, ale spájajú nás rovnaké etické hodnoty , „povedal o nej v denníku Nový čas.

Článok pokračuje na ďalšej strane.