Mnohí obyvatelia musia obracať každú korunu, žijú od výplaty k výplate a ďalší sú vďaka zlej finančnej situácií aj zadĺžení napriek tomu, že roky poctivo pracujú a živia rodinu.

Jankovská sa pritom už v začiatkoch svojej kariéry zasadzovala za ľudí, ktorí sú v nepriaznivej situácií, pred kamerami hovorila o ochrane chudobných, nekalých praktikách nebankoviek a hájila aj týrané ženy.

V údajnej komunikácii s Kočnerom z nej však mala vypadnúť veta, ktorá má od sociálneho cítenia na míle ďaleko: “Z platu 2 500 € sa nedá vyžiť s dvomi dospelými deťmi,” posťažovala sa obvinenému podnikateľovi. Členka Smeru tak vyprovokovala Slovákov k reakciám, ktoré hovoria za všetko:

„Čo kupovala zlaté autá?,“ znie jeden z komentárov a ďalšie mu dávajú za pravdu: „Doprial by som jej žiť od výplaty k výplate!“ Tak sú totiž nútení existovať mnohí, ktorí z jediného platu často živia celú rodinu. Niežeby to o Jankovskej neplatilo. V Bratislave prednedávnom kúpila byt v hodnote, ktorá sa môže vyšplhať aj na 600-tisíc eur. Napísala ho na svojich synov.

Naložili jej ale aj ďalší:
“Bože, to je nenormálne, s 2.500 eurami nemôže vyžiť, nech jej dajú 400-500 eur a potom uvidí a malé deti k tomu,” odkázala jej Iveta.

“A čo má povedať človek čo, má príjem do 400 €? Treba jej dať minimálnu mzdu,” myslí si Anna, kým Lucia na záver dodáva aj toto: “Ja sa čudujem, že ju úplne nezbavili funkcie. Ona ešte berie plat od 600 do 900 € za ničnerobenie, to čo už je!!!”