Boli to nerozluční kamaráti, mali sa radi, ale potom sa stalo niečo, čo dodnes ich priatelia a známi nechápu. Judita (17) mala vziať do ruky veľký kuchynský nôž a zasadiť Tomášovi († 16) až neuveriteľných 50 rán. Chlapec po útoku zomrel. Súd ju v piatok uznal vinnou z krvavej vraždy.

16. mája 2019 otriasla celým Slovenskom informácia o vražde 16-ročného Tomáša, ktorý mal prísť o život rukou najlepšej kamarátky. Aj keď mladistvá spočiatku tvrdila, že na tínedžera zaútočila tretia osoba, súd len pred okamihom vyriekol voči obžalovanej tvrdý rozsudok.

K desivej smrti školáka Tomáša došlo 16. mája 2019 na žilinskom sídlisku Vlčince. Chlapec šiel navštíviť svoju dlhoročnú kamarátku, aby si dohovorili detaily spoločného výletu do Londýna. Pri plánovaní cesty do britskej metropoly ale došlo k šokujúcej dráme a Tomáš zomrel v kaluži vlastnej krvi po brutálnom útoku veľkým kuchynským nožom.

Kým 17-ročná Judita najskôr tvrdila, že Tomáša zabil falošný odpočtár elektriny, vražedná zbraň sa napokon našla v jej komode medzi oblečením. Expertíza tiež potvrdila, že na nožoch z miesta činu sa nenachádza DNA tretej osoby, naopak, bola na nich preukázaná krv zosnulého i obvinenej.

Článok pokračuje na ďalšej strane.