Otvoril pán Kuciak, jeho som zasiahol do hrude. Nanešťastie som uvidel, že je tam ešte jedna osoba. Ona (Kušnírová) vbehla do kuchyne, ja som šiel za ňou a tam som zasiahol aj ju, “ uviedol Marček podľa ČTK.

V utorok začal súd v deväť hodín ráno. Ako svedkovia sú podľa webu predvolaní Zlatica Kušnírová (mama Martiny Kušnírovej), Jozef Kuciak ml. (brat Jána Kuciaka), Jana Kuciaková, (mama Jána Kuciaka), Martina R. (údajne expartnerka Marčeka), Michal V. (známy Tomáša Sz.). Najočakávanejším svedkom je Zoltán Andruško.

Svedkyňa: Nie som priateľkou vraha
Sprostredkovateľ vraždy sa už k činu priznal a od súdu tak vyfasoval 15 rokov väzenia. Na súde preto nevystúpi ako obvinený, ale iba ako svedok. Martina na súde prekvapila, keď podľa webu Topky.sk vyhlásila: “ Hovorila som, že som družka Miroslava Marčeka, ale nie som. „Alena Zs. a Tomáš Sz. sa podľa Nového Času neustále otáčali a radili so svojimi právnikmi. Sestra Kuciaka sa z dnešného státia ospravedlnila.

Výpoveď ako prvá podala Zlatica Kušnírová. “ Chcem sa opýtať obžalovaných, prečo si dovolili siahnuť na životy našich detí ,“ povedala na úvod. Na to reagovala Alena Zs. “ Ja by som chcela využiť svoje právo ,“ začala. Keď sudkyňa prikývla, nekompromisne pokračovala slovami: “ Akým právom ma obviňujete z vraždy vašej dcéry? Hovorí vám niečo prezumpcia neviny ? “

Drsná hádka
Matka zavraždenej jej pohotovo odpovedala: “ Kvôli tomu, čo je v spise. „Alena sa však hádala ďalej. Kušnírová ju ale uzemnila. „Keby na vašej obžalobe nebol kus pravdy, nebola by ste tu. Bola by ste u svojej dcéry a ja by som mala svoju dcéru tiež doma alebo vo Veľkej Mači, „odvetila jej drsne. Obžalovaná potom už radšej zmĺkla.

Vo výpovedi Jozefa Kuciaka zaznelo, že jeho syn si chcel svoju snúbenicu už čoskoro vziať. „Všetko mal pripravené. V máji mali mať svadbu. Bol to môj syn, „vyhlásil otec. Dodal, že Ján bol odmalička pracovitý dobrák ochotný pomáhať.

Otec Kuciaka: Bol to osud
“ S matkou sa zoznámili v Nitre, keď nedostal miesto na internáte. Ubytovávali sa, kde sa len dalo. Potom si našiel podnájom, kde bývala aj Martinka. Asi to bol osud , „dodal Jozef. Pri jeho výpovedi začala Alena Zs. plakať. Na súde dostala lieky na upokojenie.

Pred súdom bola prečítaná aj výpoveď matky Kuciaka, ktorú podala vlani. “ Povedal mi, že sa mu nemôže nič stať. Že to robí pre spoločnosť, aby bolo na Slovensku lepšie, „uviedla Jana Kuciaková. „Nechcel ma ako mamu zaťažovať, aby som nemala strach. Keď sme sa stretli, rozprávali sme si o bežných veciach , „uzavrela svoju výpoveď.

FOTOGALÉRIA: