Rakovinu prsníka herečke prvýkrát diagnostikovali v roku 2015, po roku drsnej chemoterapickej liečby sa ale zdala byť choroba porazená. Nebola … O dva roky neskôr došlo k remisii, a tentoraz je už zákerná choroba vo štvrtom štádiu, teda s metastázami v ďalších častiach tela. „Mám celkom strach,“ priznala Dohertyová so slzami v očiach.

„Posledné štádium rakoviny prsníka čiže 4. štádium znamená, že choroba už opustila primárne ložisko v prsníku aj v lymfatickom systéme a metastázovala do telesných orgánov. Toto štádium sa nazýva tiež metastatická rakovina prsníka. Hoci prognóza nie je veľmi priaznivá, dá sa aj v tejto fáze choroba vďaka modernej liečbe zastaviť, predĺžiť život či výrazne zlepšiť jeho kvalitu, „uviedla pre Blesk doc. MUDr. Jana Prausová.

Svoju diagnózu však vedela už oveľa dlhšie a darilo sa jej pred svetom smutné tajomstvo dokonale skrývať.

S rakovinou prsníka bojovala už dvakrát, tentoraz však choroba udrela v oveľa krutejšom štvrtom štádiu, kedy napadla aj ďalšie vnútorné orgány. V takom prípade bohužiaľ výrazne klesá šanca na uzdravenie.

„Som zlomená, vydesená. Nemyslím si, že už som sa s tým vyrovnala. Je to v mnohých smeroch pomerne horká pilulka, “ priznala herečka, ktorá išla s pravdou von, pretože vedela, že by jej smutné tajomstvo rovnako bolo vyzradené kvôli zverejneným dokumentom k chystanej žalobe.

Vedela, že pre ňu bude lepšie povedať verejnosti pravdu sama, však choroba zvládla tajiť celý dlhý rok. O jej návrate sa dozvedela krátko pred smrťou seriálového Dylana z Beverly Hills Lukea Perryho († 52), ktorý podľahol následkom náhlej mozgovej príhody 4. marca 2019. Tentoraz sa ale Shannen Dohertyová uzavrela do seba a vraj chcela hlavne sebe dokázať, že aj chorá dokáže naplno pracovať, bez toho aby niekto poznal, že ju zvnútra zožiera agresívna rakovina.

Tú príležitosť dostala, keď sa v tej istej dobe začali natáčať prvé diely dlho očakávaného pokračovania seriálu Beverly Hills 90210. Maskéri sa na herečke natoľko vybláznili, že by naozaj nikto nespoznal, že už tretíkrát zvádza boj o svoj stále pomerne mladý život. Fotky, ktoré zdieľala, tak boli len ilúziou, že je konečne zdravá.

FOTOGALÉRIA: