„Len si choď ľahnúť, cítim sa dobre. Neboj, neumriem, „toto boli jeho posledné slová, s ktorými sa rozlúčil s manželkou Maruškou Capoferriovou

„Choď si pokojne ľahnúť, miláčik, ja sa len potrebujem dobre uvelebiť, než zaspím,“ povedal Bianco v noci zo soboty na nedeľu svojej manželke. Muž zostával v domácej izolácii v ich rodinnom domčeku, s manželkou, ktorá vypomáhav talianskom Červenom kríži, prísne dodržiavali karanténu, aby sa nákaza nešírila.

Smrť prišla po pár dňoch
„Nemal žiadne zdravotné problémy, ktoré by mohli priebeh choroby tak urýchliť,“ vypovedala Capoferriová. „Celý život zasvätil pomôcť druhým, bolo to jeho poslanie,“ pár sa zoznámil pred 15 rokmi, keď obaja pracovali ako dobrovoľníci Červeného kríža.

„Horúčku dostal minulý týždeň, v sobotu 7. marca. Teplota mu náhle vyletela na 39 stupňov, vo štvrtok mu testy potvrdili, že ide o ten nový koronavírus. Výjazdové miesto sanitiek, kde má základňu, bolo minulý týždeň uzavreté a celé dezinfikované, nebol totiž jediný, u koho sa objavili príznaky, „vysvetlila Capoferriová.

„Ako záchranári sme pod neustálym dohľadom, chodíme na pravidelné prehliadky. Diego bol zdravý a fit a choroba ho zabila za necelé dva dni, “ uviedol jeden z Biancových kolegov Davide Brescancin. „Znepokojuje nás, že ako záchranári a sanitácia sme doslova ponechaní napospas choroby. Potrebujeme lepšie opatrenia, ktoré by zahŕňali ochranu lekárov, záchranárov, sestier, nemocničného personálu i samotných pacientov, „vyhlásil Brescancin.

FOTOGALÉRIA: