Na Facebooku sa vyjadrila jeho zdrvená manželka:

“Nikdy som nepísala na Facebooku verejné statusy, ale teraz musím. Bola som jeho manželka 14 rokov, nikdy nebýval chorý. Zanechal má tu aj s 10 ročným dieťaťom a neviete si ani len predstaviť, aká je to bolesť. Všetkým naveriacim odkazujem, áno zomrel na COVID. CT pľúc to potvrdilo. Boli úplne zničené. A bol úplne zdravý. Takže všetci čo píšu, že sa ich to netýka, je len otázkou času, kedy sa ich to dotkne.”

Hneď na to reagoval aj samotný premiér:

Líder hnutia Oľano sa po smutnej udalosti verejne prihovoril, neskrývajúc zármutok a slzy. ,,Dobrý človek a statočný 48-ročný lekár z Oravy dnes po ťažkom boji o život zomrel na Covid-19. Odpočívajte v pokoji, pane, a veľká vďaka Vám. Idem v aute domov a plačem. Nie, nie, nie. Nechcem, aby nám zomierali zdravotné sestry a lekári len preto, lebo pre niekoho je právo cudzích ľudí na ochranu zdravia a života nepodstatná hodnota. Právo kohokoľvek z nás ísť na štadión či do reštaurácie v takto vážnej epidemiologickej situácii nestojí nad právom nevinných a zodpovedných ľudí na ochranu ich zdravia.
Prosím, buďme ľuďmi. Ľuďmi, ktorí blížnych aj vzdialených milujú rovnako ako seba samých. Ľuďmi, ktorí zdravie a život aj cudzích ľudí povýšia nad akékoľvek vlastné pôžitky.”

Slová predsedu vlády zaťali mnohým do živého. Kým jedna strana nad odchodom lekára z Oravy úprimne žiali, tábor druhý sa už nedokáže prizerať na to, ako kvôli prísnym obmedzeniam prichádzajú ľudia o základné živobytie či strechu nad hlavou.

Pandémia koronavírusu delí populáciu na dva znepriatelené sektory, medzi akými panuje čoraz vyššie napätie. Faktom ale zostáva, že respiračnej diagnóze podľahol minulú noc na Slovensku človek, usilujúci sa pomáhať iným. Pozostalej rodine vyjadrujeme úprimnú sústrasť!