Na snímke spevák a podnikateľ Martin Jakubec“Milí priatelia, Budem veľmi rád ak by ste podporili moju tvorbu v týchto neľahkých časoch. Keď už nemôžu byť koncerty, pripravujem nové CD pre pamätníkov so šlágrami a národnými hymnickými piesňami. Budem rád ak ma podporíte, kultúra ostala v žalostnom stave…. Vopred Vám ďakujem,“ zverejnil Jakubec 28. januára na svojej stránke na Facebooku. Krátko na to začala sociálnymi sieťami kolovať aj grafika s Jakubcovov fotografiou, kde uvádzal, že daný nový nosič bude nahrávať pre potreby televízii TV Senzi, TV Osem, TV Šlágr.

Jedna z týchto televízii ale reagovala s tým, že o Jakubcových aktivitách nevie a jeho konanie označila za podvod. „Pozor na podvod! Televízia Senzi sa výrazne dištancuje od zbierky, ktorú organizuje vo svojom mene a v mene iných interpretov Martin Jakubec,“ uviedla televízia v stanovisku.

Dodala, že Jakubec nie je a nikdy nebol jej súčasťou. „Naša televízia ho ani k žiadnemu takémuto konaniu nepoverila. Rovnako sme nikdy nekomunikovali s Televíziou Šláger a TV8. Televízia Senzi sa nikdy nezníži k takémuto konaniu, ktoré hraničí s trestným činom poškodzovania nášho dobrého mena. Televízia Senzi žiadnu zbierku neorganizuje a nepodporuje!“ zdôrazńujú.

Na výzvu Jakubca dovtedy prispelo mnoho darcov, prevažne dôchodcov. Niektoré z nich boli odhodlané poslať mu svoje našetrené peniaze. Istá dôchodkyňa Magda mu prisľúbila poslať 3 tisíc eur, na čo jej odpovedal, že je tu „pre ňu“, iná chce poslať aj 5 tisíc.

. „Moja prosba na podporu kultúry formou príspevku sa stretla s veľkou solidaritou ľudí, ktorí sa rozhodli mi pomôcť zahájiť tvorbu nových relácii a nosičov. Je to prejav pochopenia a dobrovoľného aktu.“

„Našli sa aj tí, ktorí dehonestujú túto aktivitu ako aj moju osobu a chŕlia nenávisť. Z toho si ťažkú hlavu nerobím. Tá ich zožerie sama. Prevažuje ľudské pochopenie nad tým, v akom stave sa nachádza kultúra. Ľudia mi pomáhajú zo srdca a nezištne. Je to veľmi šľachetné a chcem všetkým úprimne poďakovať,“ vyhlásil Jakubec. Možno by radšej mohol chodiť robiť pre dôchodkyne aj súkromné vystúpenia, ak budú mať negatívny test. Zjavne niektoré majú dosť úspor, aby si ho mohli dovoliť v obýbačke. Možno by to bola dôstojnejšia zbierka…

Však ale dobre… Je tu nová výzva pre Slovákov. Ak si neželáte, aby som tvoril a vyzbierate mi 12 miliónov eur – to vychádza, že každý občan SR mi na účet pošle 2 eurá a 18 centov – tak vám garantujem, že skončím!”

Jakubec už vraj aj presne vie, kam by sa v prípade úspešnej zbierky podel. “Odídem zo Slovenska a odsťahujem sa na Malibu, do svojej rezidencie. Rovno môžete posielať peniaze!,” odkázal na záver.