Skupina práve vystupovala so svojím vianočným turné po Británii, keď Carlosa 7. decembra dostihol koronavírus. Jeho zdravotný stav sa natoľko zhoršil, že spevák musel byť prevezený do nemocnice v anglickom Manchesteri.

Vírus však v jeho tele stihol napáchať obrovskú škodu, pre ktorú skončil v umelom spánku. Nanešťastie barytonistovi už nebolo pomoci, čo v nedeľu na twitteri potvrdili zvyšní traja členovia Il Divo – francúzsky spevák Sébastien Izambard, švajčiarsky tenorista Urs Bühler a americký tenorista David Miller.

„S ťažkým srdcom vám oznamujeme, že náš priateľ a partner Carlos Marín zomrel. Svojim priateľom, rodine a fanúšikom bude chýbať. Nikdy tu nebude ďalší taký hlas či duša ako Carlosova,“ napísala trojica. Ako uviedol pre španielske médiá Marínov agent, barytonista bol zaočkovaný proti koronavírusu vakcínou v Mexiku.

V krajine pritom podávajú mix vakcín od spoločností AstraZeneca, Pfizer, no boli tu už podané aj tie z Ruska či Číny. Carlosov agent sa však nezmienil, kedy bol spevák očkovaný, či akú vakcínu dostal. Marín sa narodil v Nemecku, ale vyrastal v Španielsku. Už ako osemročný nahral svoj prvý album a súťažil v mnohých španielskych speváckych súťažiach.

V 90. rokoch predvádzal bravúrne výkony v inscenáciách muzikálov Bedári, Pomáda či v španielskej verzii Popolušky. Osudným sa mu však stalo až jeho pôsobenie v Il Divo, ktoré v roku 2004 založil britský producent Simon Cowell po vzore opernej skupiny Traja tenori s Lucianom Pavarottim.

Zoskupenie Il Divo v rámci svojich svetových turné niekoľkokrát zavítalo aj na Slovensko. Novému Času sa dokonca v septembri 2012 podarilo zachytiť Carlosa v jednom z najluxusnejších bratislavských hotelov. Bol v ňom s moderátorkou Adrianou Kmotríkovou na spoločnej večeri.

FOTOGALÉRIA: