Telo dobrovoľníkov bolo následne uvedené do komatického stavu ďalšej zmesou liekov, ktoré museli byť filtrované ozónom (nachádzajúcim sa v krvi každého dobrovoľníka) počas procesu oživovania, po 18 minútach klinickej smrti.

Tím vedcov na čele s doktorom Berthold Ackermann sledoval a následne zostavil svedectvo všetkých dobrovoľníkov:

Všetci do jedného mali nejaké spomienky na obdobie v čase klinickej smrti. Zážitky sa rôznili no v podstate ich väčšina mala podobné. Najviac spoločných zážitkov bolo odlúčenie od tela, pocity levitácie, dokonalej harmónie a odpojenia sa, úplný pokoj, bezpečie, teplo a v neposlednom rade prítomnosť slovami ťažko opísateľného svetla.

Zverejnenie výsledkov podľa vedcov rozvíri veľké diskusie. Dôležité je podotknúť aj fakt, že dobrovoľníci boli rôznych vyznaní vrátane kresťanov, moslimov, židov, hinduistov a ateistov. Viera teda nemala žiadny vplyv na výsledky.

Podľa Ackermanna výsledky ovplyvnia mnoho ľudí, ale zároveň je rád, že sa podarilo z pohľadu vedy odpovedať na jednu z najväčších otázok ľudského bytia. Na záver Ackermann dodal – „Áno, život po smrti existuje a vyzerá to tak, že to platí pre každého“.