Už to vyzeralo, že bude tiahnucemu sa súdnemu procesu koniec. Nestalo sa to tak. Pašeráčka Tereza H. (22) išla v sobotu opäť na súd zbytočne. Vyšetrovateľ z úradu colníkov je totiž chorý a došlo tak k ďalšiemu odročeniu. Blondínka, ktorá sa stala miláčikom pakistanských médií, však napriek tomu nezúfa. Naopak je teraz veľmi optimistická.

Tereza prišla na súd patrične vyobliekaná. Na sebe mala pakistanské pestrofarebné šaty. Pod nimi tmavé nohavice a na očiach slnečné okuliare. Miestny reportér sa Terezy spýtal, či je v poriadku. Odpovedala mu úsmevom a zdvihnutým palcom.

„Dneska máte krásne šaty,“ zalichotil jej o chvíľu neskôr, čo bolo Češke evidentne príjemné. Pozornosť médií si užíva. Jej nadšenie potom u samotného súdu schladil fakt, že sa nedostavil vyšetrovateľ z úradu colníkov.

„Ani na dnešnom súdnom pojednávaní s českou občiankou nedošlo k žiadnemu pokroku. Tentoraz preto, že sa nedostavil vyšetrovateľ od colníkov ako posledný svedok prípadu. Súd bol odročený na 23. októbra 2018. Súdu sa zúčastnil asistent nášho honorárneho konzula v Láhaure,“ uviedol pre Blesk.cz hovorca Robert Řehák z ministerstva zahraničia.

VIDEO nájdete na druhej strane…

▼▼▼