Školáčka Lenka bola zdravé dievčatko. Pred pár dňami ešte malá Lenka († 9) z Banskej Štiavnice tancovala a spievala milovanej tete Anne (64), u ktorej bola v pestúnskej starostlivosti. Keď ju však zachvátili horúčky, jej teta Anka s ňou utekala do nemocnice. Dievčatko, žiaľ, ale po troch dňoch zomrelo.

Pani Anne (64) dnes ostali len oči pre plač. Keďže nemala vlastné deti, rozhodla sa vziať do pestúnskej starostlivosti práve malú Lenku († 9) z Banskej Štiavnice, ktorá mala vtedy len jeden rôčik. S dievčatkom sa na seba veľmi naviazali a dôchodkyňa sa tešila na každý deň prežitý s energickou školáčkou. Lenka bola podľa jej slov len zriedkavo chorá a maximálne ju občas bolelo bruško.

Preto keď Lenka pred pár dňami ochorela a dostala horúčky, Anna s ňou okamžite išla k lekárke. Doktorka dievčatko vyšetrila a odporučila mu domácu liečbu.

„Predpísala nám nurofen. Cez víkend dostala malá vysoké horúčky, ktoré som sa jej snažila znížiť. Predošlú nedeľu večer však už Lenka ťažšie dýchala, a preto som zavolala záchranku. Tá ale po nás odmietla prísť,“ vraví nešťastná Štiavničanka, ktorá napokon podľa vlastných slov zohnala odvoz do žiarskej nemocnice.

Článok pokračuje na ďalšej strane…