Chorobami skúšaný Karel Gott (80) si vypočul zdrvujúcu diagnózu! Už pred tromi rokmi prekonal rakovinu a teraz čelí jej útoku druhýkrát a v ďaleko záludnějšej podobe – trpí akútnou leukémiou! Napriek tomu je spevák odhodlaný s chorobou znova bojovať …

Prečo zrušil dlho dopredu plánovaný koncert k 80. narodeninám? Prečo nespieval na festivale Benátska!, čo malo mimochodom byť jeho jediné letné verejné vystúpenie? A prečo bol tak často videný pred nemocnicou?

Na všetky tieto otázky je až teraz jasná jediná a bohužiaľ veľmi smutná odpoveď.

Rovnako ako v roku 2015, keď mu objavili rakovinu lymfatických uzlín, sa lieči vo Všeobecnej fakultnej nemocnici v Prahe na Karlovom námestí.

Vtedy mu diagnózu oznámili tak, že mu lekár ukázal výsledky počítačové tomografie. „V oblasti brucha som videl len obrovskú čiernu škvrnu. Po prvej chemoterapii je teraz škvrna asi tretinová. Rakovina sa síce rozšírila, ale našťastie nezasiahla žiadne orgány. Lekári hovoria, že moja šance na prežitie je deväťdesiat percent. Pevne verím, že sa uzdravím, „ povedal vtedy.

V marci 2016 odchádzal z nemocnice s konštatovaním, že „nádory úplne vymizli“. Lenže pred pár mesiacmi sa najhoršie obavy každého pacienta, ktorý zápasil s rakovinou, bohužiaľ vyplnili – choroba sa vrátila …

Článok pokračuje na ďalšej strane.