Františka Čížková bol novinárkou a publicistkou, no v neposlednom rade aj kritičkou celebritných outfitov. Jej komentáre boli vždy úprimné, trefné a v niektorých prípadoch aj zábavné. Jej názor tak bol rešpektovaný ako v Česku, tak i na Slovensku.

Milovníčka módy viedla v českom denníku Blesk rubriku Módnej polície aj napriek boju s ťažkou chorobou. Jej zdravotný stav sa však v posledných týždňoch natoľko zhoršil, že musela byť hospitalizovaná. V nedeľu (15.12.) nakoniec svoj boj schorobou prehrala.

V Blesku mala dlhodobo na starosti rubriku Módna polícia, vďaka ktorej sa stala renomovanou a rešpektovanou osobnosťou vo svete módy. Jej názor na módne kreácie osobností bol prísny, ale konštruktívny, Čížková navyše vždy bola ochotná kritiku podložiť erudovanými argumentami a pomôcť k náprave.

V rámci MFF Karlovy Vary sa každoročne stretávala so svojimi priaznivcami na mestskej kolonáde, kde si za ňou každý mohol prísť pre radu. Jej akcia bola jednou z najvyhľadávanejších sprievodných udalostí celého týždňa. Často písala pre web Blesk.cz komentáre k rôznym udalostiam Očami Františky.

FOTOGALÉRIA: