Pred pár týždňami sa na verejnosť dostala informácia, že manželia podali žiadosť o adopciu na Úrade sociálnych vecí a rodiny. Je zrejmé, že veľmi vážne zvažujú túto možnosť, keďže s umelým oplodnením nie sú stotožnení. Adela sa svojho času vyjadrila len veľmi neurčito, no priznala, že dvojica má zázemie, ktoré by bolo vhodné pre dieťa.

Vinczeovci sa predsa len rozhodli pre veľký krok, ktorý už potvrdila aj 39-ročná moderátorka. ,,Cesta k adopcii je dlhá, komplikovaná a kedykoľvek sa z nej dá zísť, keď príde pochybnosť. My sme vo fáze prípravy spoznávania tejto cesty,“ opatrne povedala pre cas.sk.

Zatiaľ sú ale Adela a Viktor stále len na začiatku novej životnej etapy a reálne rozhodnutie stať sa adoptívnymi rodičmi oficiálne nepadlo. ,,Ešte nie. Náhradné rodičovstvo je komplikovaným a zdĺhavým procesom, počas ktorého si štát aj budúci rodičia preveria, či sú na túto životnú úlohu pripravení. A my to zatiaľ nevieme. Sme len na začiatku poznávania cesty, ktorá nám môže navždy zmeniť životy. Ale rovnako sa môže kedykoľvek aj predčasne skončiť, pretože tu nie je priestor na akékoľvek hrdinstvá,” Viktor zdôrazňuje, že obaja partneri k celej záležitosti pristupujú nanajvýš zodpovedne.

Zároveň však naznačuje, že téma adopcie v ich domácnosti svoj značný priestor už dostáva. ,,Ideme do toho so všetkou pokorou, rešpektom, ale aj nádejou. Lebo ako hovorí Pišta Vandal, prestali sme čakať na zázrak. Pre niekoho môžeme byť tým zázrakom my,” hviezdny redaktor emotívnym spôsobom zakončil otvorené vyhlásenie k chúlostivej záležitosti, aká mnohých priaznivcov v týchto dňoch veľmi zaujíma.

FOTOGALÉRIA: