Plavovláska, ktorá účinkovala v mnohých jeho videách, však ani ďalej nevykazovala známky života, na čo YouTuber následne privolal záchranku, čakal na profesionálov, ktorí však už po príchode na miesto iba konštatovali smrť. Toto všetko zachytáva záznam, ktorý ďalej pokračoval a trval bezmála dve hodiny.

Rešetnikova vzala do väzby polícia a momentálne by malo prebiehať vyšetrovanie. Ak sa preukáže, že tehotná žena zomrela jeho pričinením a z podchladenia, ktoré jej spôsobil, väzeniu sa určite nevyhne.

Miestne ruské médiá sa líšia v informáciách o motíve Reeflaya umiestniť svoju priateľku na balkón. Podľa informácií britského The Sun mu niektorí fanúšikovia za to, že ju zneužil na svojom živom prenose, mali zaplatiť zhruba 1 000 dolárov, zatiaľ čo iní uviedli, že ju vyhodil na balkón potom, čo sa pohádali.

Portál YouTube odstránil kompletne Rešetnikov kanál zo svojich stránok. Napriek tomu sa na internete dajú nájsť útržky hrozivého záznamu. Podľa médií však nešlo o prvú ukážku fyzického či psychického týrania. Reeflay na svojich videách údajne už v minulosti verbálne útočil na svoju partnerku alebo jej v jednom videu nastriekal do tváre slzotvorný sprej s korením.