Reálne však na takúto iniciatívu opozícia nemá dostatok hlasov.

Pellegrini zastáva názor, že za aktuálnu pandemickú krízu a zlých dôsledkov zapríčinených koronou v našej krajine, je zodpovedný Igor Matovič.

Na tlačovej konferencii, ktorú expremiér zorganizoval, podľa neho na smutnú tému „Matovičove obete korony“, vysvetľuje vládne politické zlyhanie. Pellegrini plánuje predložiť návrh ústavného zákona o skrátení súčasného volebného obdobia súčasnej vlády. „Korona nemôže zasiahnuť do života ľudí tak, že budeme obraní ešte aj o naše ústavné právo voliť,“uviedol šéf strany Hlas-SD.

Na tlačovke sa okrem iných vecí Pellegrini vyjadril aj na tému vakcinácie proti Covidu-19. „Nebudeme ani podporovať žiadne teórie, ľudia sa bežne očkujú proti chrípke. Mnohí to robia každý rok a žijú s tým v poriadku,“ povedal bývalý premiér s tým, že aj keď povinné očkovanie nepodporujú od vakcinácie ľudí odrádzať nebudú.

Premiér na otázky novinárov ohľadom Štefana Holého a postoja voči trestnému oznámeniu avizovanom od Pellegriniho reagoval až na samotnom konci dojemného brífingu venovanom vyčerpaným zdravotníkom. Tento krok Petra Pellegriniho vníma ako absurdný ťah a ťažkú hlavu si z neho rozhodne nerobí.

“Názory týchto ľudí, či Fica alebo jeho peleríny (pozn. redakcie: Pellegrini) ma nejako vôbec nezaujímajú. Sú to ľudia, ktorí tu 12 rokov systematicky rozkrádali zdravotníctvo… Ich názory nejaké.. a hlavne ľudí, ktorí tu burcovali proti tomu, aby tu ľudia dodržiavali opatrenia, ktorí kritizovali opatrenia, ktorí bojovali proti tomu, aby sa tu robilo plošné testovanie… Čiže ľudia, ktorí spôsobili situáciu, v akej sa nachádzame.. Tak keď títo majú byť dnes tí, ktorí budú moralizovať, tak to by bolo dosť absurdné. Takže nezaujíma ma tento človek. Ani jeho názory,” prezradil.

VIDEO PELLEGRINI:

VIDEO MATOVIČ: