Doplnil, že začali pociťovať slabosť, mali horúčku a pridal sa aj kašeľ. Potom dorazila aj nádcha, bolesť hlavy, kĺbov a svalov a Pavla škriabalo v krku. V sobotu ráno sa nechali otestovať a ešte ten večer sa u reportéra ukázalo, že sú testy pozitívne.

„U manželky prebehol prvý test negatívny s tým, že našli menšie stopy iného koronavírusu. Najskôr sme žili oddelene, každý v inej miestnosti, aby sme predišli prípadnej nákaze manželky, „vysvetlil Jaňurek. Dodal potom, že jeho žena mala vážnejší priebeh choroby než on sám.

Rozdiely v ochorení
Museli sa potom o seba starať navzájom. Manželka fungovala s horúčkami aj niekoľko ďalších dní a u Pavla sa zastavili zvýšené teploty na 38 stupňov. „Manželka mala občas vážnejší priebeh ako ja. Pridali sa potom problémy s dýchaním a bolesť na hrudníku, žena niekedy lapala po dychu, „uviedol reportér.

Ďalší týždeň v piatok im vraj teploty začali klesať a cítili sa lepšie. Priznal, že po celý čas choroby nepociťuje žiadnu chuť a nerozozná slané od sladkého. U ženy vraj zle zaberal paralen a zrazil horúčku až vtedy, keď si vzala dve tablety, prešla studenou sprchou a použila studený zábal. A len na hodinu až dve. U reportéra zaberal paralen samostatne a prakticky okamžite.

Solidarita širokého okolia V pondelok 23. marca Pavol uvádza, že jeho trápi len kašeľ, nádcha a pocit slabosti, kdežto jeho žene sa stále zle dýcha. Horúčku či teplotu už nemá ani jeden. Stále však ležia celé dni, spia a sú unavení. Jaňurek je vraj vďačný svojim susedom, priateľom a kolegom, pretože im napríklad vozia nákup, vynášajú odpad alebo im poskytli rúška a lieky.

„Veľmi nás potešila solidarita širokého okolia a určite by sme všetkým tým ľuďom chceli veľmi poďakovať,“ uzatvára Pavel. „Potešilo ma tiež, že sa mi ešte v sobotu ospravedlnil riaditeľ ÚVN a lekár, ktorý bol u odberného miesta, kde mi bol prvýkrát odmietnutý test.“