Kuča v ňom píše, že sa teší, až ho rodičia vo väznici navštívia a dokonca po nich žiadal peniaze. „List nám prišiel z pankráckej väznice, kde bol náš syn po súde a čakal, do akého väzenia ho pošlú. Píše v ňom, že ho v utorok možno budú prevážať, ale ešte nevie kam a dá nám čoskoro vedieť. Deň po odoslaní bol ale syn mŕtvy. Stále mi to vŕta hlavou, “ povedala matka Jozefa pre Expres a dodáva, že nevidela žiadny náznak toho, že by si jej syn chcel vziať život.

Kuča, ktorý má na svedomí nevinný detský život, bol krajským súdom pôvodne odsúdený na 16 rokom za mrežami za ťažké ublíženie na zdraví a týranie zverenej osoby. Štátny zástupca ale s výškou trestu nesúhlasil a na mieste sa odvolal.

Pražský vrchný súd následne čin prekvalifikoval na vraždu a Kuča dostal 22 rokov za mrežami. Svoj trest si už ale neodpyká. „Je mi to divné, mali by ho strážiť. Nikto by sa k nemu nemal dostať a tiež by nemal mať možnosť dostať sa k nejakému predmetu, ktorým by si vzal život, “ tvrdí zdrvený otec odsúdeného vraha.

Otázkou zostáva, či skutočne išlo o samovraždu alebo o nejakú pomstu. „Ráno nám len priniesli papier, že Pepa je mŕtvy. Povedali mi, že mi ani nemôžu dať jeho veci, kým sa to nepreskúma a nenahlási, „dodal.

FOTOGALÉRIA: