Vo veku 78 rokov podľahol chorobe známy moderátor, publicista a redaktor Michal Tvarožek, ktorý kariéru začínal rozhovormi v uliciach Bratislavy a následne ich dostal do televízneho vysielania. Informácie mala ako prvá potvrdiť jeho manželka Katarína.

„Tak dlho sa držal! Skvelý kamarát,učiteĺ nás všetkých. Úprimnú sústrasť celej rodinke,“ napísala na sociálnu sieť Jana Ráčková, bývala kolegyňa.

„Miško…môj veľký učiteľ, kolega a priateľ. Moja živá univerzita rozhlasovej žurnalistiky, prvý poradca i zhovievavý kritik. Vždy slušný, ústretový, zmierlivý. Skutočná legenda Slovenského rozhlasu. Som poctený, že som s ním mohol zdieľať krásne roky. Odpočívaj v pokoji.“ napísl na facebook Juraj Rybanský, bývalý šéf spravodajstva Slovenskeho rozhlasu.

„Mal som ho veľmi rád…,“ Pavol Demeš, bývalý minister zahraničných vecí.

„Ach, a čo sa stalo??? Nedávno sme si písali. Chcela som s ním nahrat jeho príbeh, len, žiaľ, nemohol dobre rozprávať. Verili sme, že to v budúcnosti bude možné. Táto správa má veľmi zasiahla. Úprimnú sústrasť rodine… Je to obrovská strata aj pre rozhlas. Bol to úžasný človek. Skromný. Čestný…,“ Dagmar Mozolová, moderátorka Rádia Slovensko.

„Miško, pokoj Tvojej duši. Bol si veľký človek. Asi všetkým nám bude chýbať najmä Tvoja ľudskosť, nielen profesionalita a hodvábny hlas. Česť Tvojej pamiatke.“ Robert Hajšel, europoslanec.

„Je mi to ľúto Michal Tvarožek … Vďaka za úžasný profesionálny život, odpočívaj v pokoji Úprimnú sústrasť rodine.“ Roman Bomboš, moderátor.

„Veľmi smutný den… česť jeho pamiatke!“ Juraj Rizman, poradca podpredsedu parlamentu Juraja Šeligu a partner prezidentky Zuzany Čaputovej.

Správu o jeho smrti budeme aktualizovať.

Tvarožek spoluzakladal Rádiožurnál bol jednou z najvýraznejších osobností rozhlasového spravodajstva 90. rokov na Slovensku. Tvrdil, že základnou devízou spravodajstva verejnoprávneho rozhlasu je objektívnosť, vyváženosť a dôveryhodnosť.

Vyštudoval právo, pretože na žurnalistiku ho neprijali. Napriek tomu sa jeho charizmatický hlas prihováral rozhlasovým poslucháčom vyše 45 rokov.

Slovenskému rozhlasu bol verný napriek viacerým lukratívnym ponukám z televízie, súkromných rádií či novín. Vysielal za Gustáva Husáka, Václava Havla aj Vladimíra Mečiara.