„Naďalej sa riadime (odporúčaniami) Agentúry pre zdravie a bezpečnosť potravín (AGES),“ povedal v nedeľu Stefan Spielbichler z dolnorakúskej záchrannej služby (144 Notruf Niederösterreich). Dodal, že na využívaní vakcíny od firmy AstraZeneca sa nateraz nič nezmenilo.

Potenciálne nebezpečná výrobná šarža vakcíny bola distribuovaná i do Korutánska. V meste Klagenfurt tak následne zrušili všetky nedeľné očkovacie termíny pre učiteľov či zdravotníkov, ktorí mali dostať dávku práve z uvedenej šarže, uviedol denník Kurier. Podľa plánu mali zaočkovať zhruba 3000 ľudí.

Gert Kurath, hovorca krízového štábu pre boj proti koronavírusu v Korutánsku, uviedol, že išlo o preventívne opatrenie rezortu zdravotníctva. Dodal, že v tejto spolkovej krajine žiadne problémy s vakcínou od AstraZenecy nezaznamenali.

Rakúsko v piatok oznámilo, že vakcínu proti koronavírusu od spoločnosti AstraZeneca odporučí aj pre osoby nad 65 rokov. Odvolalo sa na nové štúdie, ktoré ukazujú účinnosť tejto očkovacej látky aj v prípade starších ľudí.