Ako tiež potvrdil NewYorkTimes, v sobotu podvečer zahynulo pri páde vrtuľníka päť ľudí, vrátane najbohatšieho Čecha Petra Kellnera (†56). K tragédií došlo neďaleko ľadovca Knik na Aljaške, kam sa chodil miliardár pravidelne lyžovať.

O život prišiel aj Čech Benjamin Larochaix, dvaja sprievodcovia a pilot helikoptéry. Nehodu prežil len jediný človek, ktorý sa nachádza vo vážnom stave v nemocnici.

Kellner pritom už v októbri 2019 prejavil so svojou skupinou PPF záujem o mediálnu skupinu CME, vrátane slovenskej televízie Markíza a českej televízie Nova. V októbri 2020 ju napokon kúpil a modrožltá televízia v Záhorskej Bystrici sa tak stala jeho.

Petr Kellner za sebou zanechal štyri deti. Jeho obrovský majetok bol podľa magazínu Forbes odhadovaný na 15,5 miliardy dolárov, čím sa dostal na 73. priečku v rebríčku svetových miliardárov.

Havária vrtuľníka je nateraz v štádiu vyšetrovania a dôvod nehody nie je známy. Spoločnosť však uviedla, že k takejto tragédií došlo po prvýkrát za ich 17-ročnú históriu. Slovensko pred pár dňami zasiahla a smrť slovenského herca, ktorého otec bol moderátorskou legendou.

Ani v najhoršom sne nikto nečakal, že Kellnera zhruba pol roka od veľkej kúpy Markízy a Novy postihne obrovská tragédia. Čo teraz bude s oboma televíziami, je zatiaľ otázne.

Vo výročnej správe magazínu Forbes za rok 2020 zostával Kellner stále s veľkým náskokom najbohatším Čechom v krajine – 293 miliárd českých korún (10,7 miliardy eur). Oproti rebríčku z roku 2019 to bolo o 57 miliárd českých korún menej.